Fotograf George Karbus

Fotograf George Karbus

Fotograf George Karbus

„Snažím se zachytit krásy našeho úžasného světa a ukázat lidem opravdové poklady života. Doufám, že mohu lidi inspirovat, aby žili ve větší harmonii s přírodou.“

Ačkoli jménem trochu klame, George Karbus, světově uznávaný fotograf, pochází z Čech, konkrétně z Karlových Varů. V roce 2004 se mu stalo novým domovem západní pobřeží Irska a on se zamiloval do mořských hlubin a všeho živého, co v nich žije. 

K následné dlouhé cestě po světových oceánech se nechal inspirovat divokým delfínem a přítelem v jednom. Na cesty vyrazil s rodinou a fotoaparátem, za což mu patří velký dík, neboť snímky, které průběžně vznikají, jsou naprosto fascinující. Ať už fotografuje velryby, potápěče, surfaře nebo příboj, láska k přírodě se v jeho snímcích hluboce odráží. 

O kvalitě Georgovy práce vypovídá nejen velký zájem médií a fanoušků na sociálních sítích, ale také řada trofejí z nejprestižnějších fotografických soutěží světa, jakými jsou Wildlife Photographer of the Year, Nature’s Best Photography, Outdoor Photographer of the Year nebo Red Bull Illume. 

Jeho díla byla vystavována ve světových galeriích ve Washingtonu, Hongkongu, Londýně a Japonsku a pravidelně publikuje v časopisech Nature’s Best, BBC Wildlife Magazine, BBC Focus, Nikon Pro nebo Outdoor Photography. George Karbus patří mezi Nikon Ambassadory, kteří svou uměleckou prací ovlivňují a inspirují nejen fotografy po celém světě, ale také širokou veřejnost.

Více informací a fotografií najdete na jeho instagramovém profilu @georgekarbus a také na facebooku George Karbus Photography.


https://www.weedy.cz/ https://www.weedy.cz/ https://www.weedy.cz/

Mohlo by vás zajímat


Více článků

https://www.weedy.cz/ https://www.weedy.cz/ https://www.weedy.cz/